Kysymyksiä ja vastauksia Joogasivistyksestä

Kenelle Joogasivistys on tarkoitettu?

Joogasivistyksen artikkelit, lukupiirit ja luennot on tarkoitettu tiedonjanoisille joogan harjoittajille ja opettajille, jotka haluavat laajentaa perspektiiviään ja syventää ymmärrystään joogan historiasta ja filosofiasta. 

Sopivatko Joogasivistyksen artikkelit, lukupiirit ja luennot kaikille?

Mieleni tekisi tietysti sanoa, että totta kai. Koska kuitenkin rehellisyys on yksi Joogasivistyksen keskeinen periaate, on minun myönnettävä, että eivät sovi. Joogasivistyksen opiskelu edellyttää tiedonjanoa ja pyrkimystä itsenäiseen ajatteluun (luku- ja kirjoitustaidon lisäksi). Ne, joilta nämä ominaisuudet puuttuvat, voivat käyttää aikansa hyödyllisemminkin. Jos kuitenkin tunnet sisälläsi halun oppia ja katsoa asioita uusista näkökulmista, Joogasivistys on olemassa juuri sinua varten!

Onko Joogasivistys sitoutunut johonkin tiettyyn tulkintaan joogasta?

Joogasivistys on sitoutunut tarkastelemaan joogaa moniulotteisena ja muuttuvana kulttuurisena ilmiönä. Tämä on leimallisesti moderni, länsimainen ja akateeminen tapa tarkastella asiaa. Se kattaa sisäänsä kaiken perinteisimmistä joogamuodoista viimeisimpään muotivillitykseen. Joogasivistyksen tunnuslause on ”joogassa on eroja”. Kaikkien erilaisten joogasuuntausten edustajat ovat tervetulleita Joogasivistyksen pariin.

Opettaako Joogasivistys totuuksia joogasta?

Valmiiden vastausten sijaan Joogasivistys etenee kysymysten viitoittamalla polulla. Perusajatus on, että yhden ihmisen käsitys joogasta ei koskaan ole koko totuus joogasta. Käsityksemme voi olla suppea tai laaja, pinnallisempi tai syvällisempi, mutta se on silti vain yksi käsitys. Totuuksien sijaan joogasivistys jakaa mahdollisimman luotettavaa ja ajantasaista tietoa, sekä ennen kaikkea välineitä omien käsitysten muodostamiseen ja yhä uusien kysymysten esittämiseen.

Mikä tekee sinusta Joogasivistyksen opettajan?

Olen harjoittanut joogaa vuodesta 2005, opiskellut sitä sekä yliopistoympäristössä että itsenäisesti vuodesta 2007 ja suorittanut yhden joogaopettajakoulutuksen (2016). Olen kirjoittanut joogan historiasta kirjan Erakkomajoista kuntosaleille (2015), jonka uusi laitos ilmestyy pian nimellä Joogan historia (2020). Teen parhaillaan väitöskirjaa Joogan historiasta Suomessa.

En tiedä joogasta kaikkea. Pidän myös itseäni ennen kaikkea Joogasivistyksen opiskelijana. Pyrin lakkaamatta sekä avartamaan että syventämään tietämystäni joogasta. Lukijoiltani ja luentojeni yleisöiltä saamani palaute on osoittanut minulle tällaisen lähestymistavan tarpeellisuuden ja rohkaissut minua Joogasivistyksen kehittämiseen. 

Onko sinulla jotain kysyttävää Joogasivistyksestä? Kysy kommenteissa!

Julkaissut M.R.

A researcher / writer focused on yoga, spirituality and history.

Vastaa